ARHIVELE NU ARD! Copii la protestele binomului Sandu-Năstase, pe care presa BEM s-a făcut că nu-i vede

Presa din trustul Ţopa-Platon nu obosește să caute nod în papură celor care nu sunt de acord cu derapajele PAS-DA. De această dată, presa plătită din banii furați de la BEM face isterie pe seama implicării copiilor la protestul de ieri, când Sandu și Năstase au fost huiduiți în fața Guvernului.


Aceștia uită însă cu desăvârșire de implicarea copiilor în acţiunile de protest derulate de PAS-PPDA în vara anului 2018. Mai mult, când liderul PPDA, Andrei Năstase, l-a obligat pe un băiat de vreo 10 ani să strige lozinci antiguvernamentale la microfon, în fața Parlamentului, acest lucru a fost calificat ca act de patriotism și activism civic.

De asemenea, în 2016, la un alt protest organizat de Partidul Demnitate şi Adevăr, în spatele căruia stau interlopii Ţopa, un copil a fost încătuşat de panoul din faţa Ministerului de Interne.

În total, din 2016 şi până în 2018, au fost înregistrate numeroase cazuri de implicare a copiilor la protestele organizate de PPDA-PAS. Potrivit legislaţiei, copilul are dreptul să participe la reuniuni şi să-şi expună opinia în public începând cu vârsta de 14 ani și numai dacă este însoţit de un adult.

Implicarea copiilor în acţiuni politice a stârnit revolta internauţilor, dar şi îngrijorarea Avocatului Copilului, Maia Bănărescu. Aceasta a făcut fac apel către partide şi părinţi să nu încalce drepturile minorilor, dar şi legislaţia, care interzice folosirea copiilor în astfel de activităţi.

„Copilul nu trebuie să fie prezent la astfel de activităţi publice unde se strigă, unde sunt cuvinte indecente, unde copilul este supus şi pericolului atunci când vor fi o mişcare mai violentă”, a declarat avocatul Copilului, Maia Bănărescu.