Sandu a încălcat angajamentul dat alegătorilor, iar acum propune un alt angajament socialiștilor, doar ca să ajungă la putere

acum.md

După ce și-a încălcat angajamentul public de a nu face alianțe de orice fel cu PSRM, Maia Sandu propune un nou angajament. De această dată, liderul PAS afirmă că blocul ACUM este gata să semneze un document prin care se obligă să renunțe la funcția de președinte al Parlamentului, după ce deputații PSRM vor susține necondiționat agenda politică a PAS și DA. Declarațiile au fost făcute aseară la TVR.

E trist că am ajuns să avem partide cu care aproape nu poți să discuți. Oamenii care sunt în celelalte partide au comis ilegalități atât de grave, încât nu poți să te așezi și să discuți, iar vina este a celor care au intrat în politică pe ușa din spate, cu ajutorul banilor murdari. Am făcut tot ce s-a putut și suntem în continuare deschiși, poate să semnăm un angajament public că, după votarea legilor, facem un pas înapoi”, a continuat Sandu.

Amintim că, în data de 21 februarie, cu doar 3 zile înainte de scrutinul parlamentar, toți candidații blocului ACUM au semnat un angajament prin care s-au obligat să nu participe la crearea unei coaliții de guvernare (formlă sau informală) cu PDM, PSRM, Partidul Șor, Partidul Nostru.

Maia Sandu, Andrei Năstase și ceilalți 24 de deputați ai ACUM au promis că renunța la mandatul de parlamentar, dacă își încalcă angajamentul. PAS și PPDA au încercat în repetate rânduri să convingă socialiștii să le susțină agenda politică. Mai mult, ei au cerut pentru sine funcțiile de președinte al Parlamentului și prim-ministru, fără să ofere ceva socialiștilor. Cu toate că și-au încălcat angajamentul public, niciunul dintre deputații ACUM nu și-a amintit că a promis să renunțe la mandat.