Bogatu, despre Năstase: În politică e un fluieră vânt care își acoperă goliciunea profesională prin discursuri bombastice și vorbe necugetate

Liderul PPDA, Andrei Năstase, este un fluieră vânt, care își acoperă goliciunea profesională prin discursuri bombastice și vorbe necugetate. Analistul politic Petru Bogatu a ajuns la această concluzie, după un interviu scandalos, acordat de Năstase unui portal de limbă rusă.

A vorbit despre relația sa cu Maia Sandu care nu se bazează pe „o prietenie  personală”. A invocat „diferențele doctrinare” dintre PPDA și PAS. S-a jurat că nu-i rusofob. Că vrea relații reciproc avantajoase cu Moscova. A apărat limba rusă ca limbă de comunicare interetnică (sic!) în Republica Moldova etc. Cum însă adesea socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, Andrei Năstase s-a văzut depășit de miza intelectuală a dialogului. A creat impresia unui demagog inadecvat a cărui gură  vorbește fără el. A făcut niște afirmații prăpăstioase care nu numai că pun într-o lumină proastă alianța  cu Maia Sandu, ci și ridică întrebări în ceea ce privește calitatea sa de politician”, scrie Petru Bogatu, într-un editorial publicat de Deschide.md.

În editorialul citat, Bogatu se referă și la cârdășia lui Năstase cu Moscova, pentru care ar trebui să se retragă din politică.

În mod normal, dacă ar avea obraz, ar trebui să se retragă din viața publică aidoma liderului Partidului Libertății din Austria, Heinz-Christian Strache, care a demisionat deunăzi din guvern când s-a aflat că se angajase să devină colaboraționistul rușilor”, consideră analistul.

În genere, scrie Petru Bogatu, liderul PPDA calcă prin gropi ori de câte ori deschide gura.

„Batista pusă pe țambalul integrării europene”, „aiureala unionismului”, o sumedenie de alte incidente verbale cu inepțiile liderului PPDA au devenit virale. Iar asta dă de bănuit deja, întărindu-ne în opinia că președintele PPDA  în politică e un fluieră vânt care își acoperă goliciunea profesională prin discursuri bombastice și vorbe necugetate”, conchide Bogatu.