Un veșnic candidat pentru funcția de primar de Soroca, traseist politic experimentat, pus șef al PPDA la Soroca

Săptămâna trecută, 13 membri ai Biroului politic teritorial al Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) din Soroca, în frunte cu fostul președinte al raionului Mihai Mâțu, au anunțat, prin intermediul unei declarații publice, că părăsesc formațiunea condusă de Andrei Năstase, declarându-se „dezamăgiți de jocurile meschine” din partid.

În replică, conducerea PPDA a afirmat că, de fapt, acești reprezentanți de la Soroca fuseseră demiși mai înainte „în urma analizei prestației Biroului politic în campania parlamentară”, iar duminică, pe 19 mai, a organizat o conferință de „de resetare a organizației teritoriale a Platformei DA, Soroca”.

„Delegații, 93 la număr, din majoritatea localităților raionului l-au votat la funcția de președinte al organizației teritoriale pe Iurie Tănase, o personalitatea de mare valoare, membru al Platformei DA din 2015. La Soroca, ca și în întreaga țară, avem oameni de calitate, implicați cu sinceritate debordantă în tot ce înseamnă lupta pentru dreptate și viață bună pentru fiecare”, a declarat Chiril Moțpan, secretarul general al PPDA.

Reporterii Deschide.MD au sunat la Soroca pentru a afla cine e Iurie Tănase. E un fel de „candidat veșnic la postul de primar”, au spus surse din administrația locală care au rugat să nu le fie publicate numele.

O altă sursă a spus că Tănase a lucrat prin anii 90 în administrația locală, dar a fost eliberat. În prezent este fermier, iar câțiva ani în urmă obținuse un mandat de consilier local.

Cariera sa politică este una pestriță, Tănase înregistrându-se de-a lungul timpului în mai multe formațiuni politice printre care Mișcarea Antimafie, Partidul pentru Neam și Țară, Mișcarea Acțiunea Europeană, etc. 

Sursele locale au mai spus că Iurie Tănase pretinde și de această dată la funcția de primar al orașului Soroca, candidat din partea blocului ACUM.

Mai jos, video cu Iurie Tănase manifestând în favoarea Mișcării Antimafie: