Ploaia a făcut ravagii în toată țara: gospodării inundate și drumuri distruse

În urma ploilor torențiale din această după amiază, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați să pompeze apa din mai multe gospodării particulare din nordul țării.

Potrivit IGSU, în municipiul Bălți apa a intrat în cinci gospodării. La fel, pompierii au intervenit în orașul Drochia pentru evacuarea apelor din subsolul a trei blocuri de locuit și patru gospodării la sol.

În localitatea Redi Cerișnoveț, Oclanda și Iarova, raionul Soroca, salvatorii au scos apa din mai multe beciuri și subsoluri particulare. În aceste localități sunt dislocați pompieri pentru interveni în caz de necesitate.

La Mihăileni, raionul Rîșcani autoritățile publice locale monitorizează situația în preajma a două bazine acvatice pentru prevenirea inundațiilor.

Tot de angajații IGSU a fost nevoie pe strada Emil Loteanu din Chișinău pentru a evacua apa care a intrat în două subsoluri și un garaj.

Totodată, ploaia de astăzi a inundat mai multe străzi din Capitală, iar pe strada M. Viteazul șuvoaiele au rupt asfaltul.

foto: Facebook / ГБМ Город без маршруток! Водители помогают пешеходам

GSU monitorizează situația din țară și îndeamnă oamenii să apeleze Serviciul 112 în cazul în care se pomenesc în situații de risc. Salvatorii îndemnă gestionarii de bazine acvatice să verifice starea barajelor și a digurilor de protecție pentru a evita producerea inundațiilor.