Mai multe femei din RM, amăgite și duse la cerșit în Ucraina, Rusia și Belarus. Oamenii legii au descins la traficanți | VIDEO

Șapte moldoveni, membrii unei grupări infracționale cu vârste cuprinse între 35-59 de ani, au fost reținuți pentru trafic de copii.

Începând cu anul 2003 până în prezent, traficanții au înșelat mai multe moldovence. Aceștia le promiteau un loc de muncă bine plătit în domeniul vânzărilor, iar ulterior le transportau în Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă, unde victimele erau obligate să cerșească în locuri publice.

Printre acestea se numără și o femeie care, în anul 2003, pe când avea vârsta de 16 ani, a fost recrutată de către suspecți și transportată în Ucraina. Acolo victima a fost deposedată de actele de identitate, fiind impusă să practice comerț stradal și cerșit.

Exploatarea victimei a durat 10 ani, timp în care ea a încercat de multiple ori să fugă de infractori, însă de fiecare dată a fost găsită și supusă agresiunilor fizice și psihice din partea traficanților.

De asemenea, contrar voinței sale, victima a fost transportată din Ucraina și în Republica Belarus și Federația Rusă, unde a muncit în stradă, dar și a practicat cerșetoria, în comun cu alte victime originare din Belarus. Banii acumulați de victimă la sfârșitul zilei erau luați de suspecți și utilizați în scopuri personale, iar victimei îi reveneau doar bani pentru alimente.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în cadrul urmăririi penale, la suspecți au fost depistate acte de identitate ale mai multor potențiale victime, documente ce confirmă transferuri bancare către suspecți din afara țării, precum și mijloace bănești în numerar, în sumă totală de peste 700 000 lei.

În caz de condamnare, învinuiți riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 20 de ani.

În prezent, investigațiile pe caz sunt în plină desfășurare, în scopul identificării tuturor victimelor infracțiunii, dar și a bunurilor infracționale, obținute de către învinuiți, acestea urmând a fi confiscate.