Un turc a fost prins la frontieră cu un document contrafăcut

Un cetățean al Turciei este cercetat penal pentru folosirea actelor oficiale false. Polițiștii de frontieră au înregistrat cazul în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de intrare în țară.

Incidentul a avut loc pe 14 mai. Cetățeanul turc, de 50 de ani, se afla la volanul unui camion de model Mercedes Benz cu remorcă. În cadrul controlului de rigoare, polițiștii de frontieră au observat că certificatul de înmatriculare, care ar fi eliberat de autoritățile turce, nu corespunde unui act original după formă și conținut. La verificarea amănunțită a documentului, cu ajutorul tehnicii din dotare, a fost confirmat că acesta este falsificat.

În declarații cetățeanul Turciei nu a ascuns faptul că știa despre contrafacerea documentului. Acesta a precizat că pierduse originalul și pentru a nu fi mustrat de șeful său a apelat la ajutorul unui prieten bulgar să-și perfecteze unul nou.

Certificatul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările.