Dodon spune când va DIZOLVA Parlamentul

Șeful statului Igor Dodon a anunțat astăzi că, dacă pînă la mijlocul lunii iunie nu va fi creată o majoritate, va dizolva Parlamentul și va fixa data alegerilor anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, care a avut loc la Reședința de Stat.

Am menționat că dacă pînă la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate. Am subliniat că acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiționale în infrastructură, apariția unor riscuri în sistemul bugetar, amînarea creării Guvernului și a desfășurării alegerilor locale”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Totodată, astăzi, Curtea Constituțională a hotărât că președintele Republicii Moldova nu poate înainta un candidat la funcția de Prim-ministru în lipsa organelor de conducere ale Parlamentului.