Un nou atac al PAS şi PPDA la adresa socialiştilor: Preferă confortul personal şi caută mereu scuze şi pretexte

privesc.eu

Exponenţii PAS-PPDA atacă din nou PSRM, după ce socialiştii nu au participat nici astăzi la aşa-zisele discuţii privind formarea unei majorităţi parlamentare. Atacurile vin în condiţiile în care deputaţii PAS-PPDA nu au de gând să accepte iniţiativele socialiștilor și insistă ca PSRM să se plieze doar pe agenda lor politică.

„Astăzi socialiștii au boicotat a treia rundă de discuții ACUM-PSRM. Așa cum nu s-au prezentat nici la primele doua, nu au binevoit sa vina nici azi. Deși inițial confirmase prezenta la o conferință organizată de o platformă de știri de limba rusă, ulterior s-au razgandit si au dat bir cu fugitii. La acest eveniment public urma sa căutăm soluții pentru ieșirea din criza politică în care ne aflăm de aproape trei luni. Cei care doresc sa contribuie la scoaterea țării din captivitate căuta soluții, iar cei care prefera confortul personal vor căuta mereu scuze și pretexte”, a scris vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, într-o postare pe Facebook.

Amintim că PAS şi PPDA, deşi au doar 26 deputați, revendică funcția de președinte al parlamentului pentru Andrei Năstase, iar cea de prim-ministru – pentru Maia Sandu.

Reacţia preşedintelui Igor Dodon la poftele celor de la PAS şi PPDA a fost una tranşantă.

„Știți cum este o vorbă în limba rusă „Кукушка хвалит Петуха? За то, что хвалит он Кукушку”. S-a spus că acesta (Năstase n.r.) este cel mai bun pentru spicker, iar asta este cea mai bună pentru prim-ministru (Maia Sandu). Dar de unde v-ați luat voi așa deștepți? Oamenii poate cred altfel. Din ceea ce văd eu, Andrei Năstase nu va fi spicher și să nu viseze în zadar”, a precizat Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.