Procuratura vine cu precizări în „dosarul Tranga”, proprietarul „Andy’s Pizza” și „La Plăcinte”

mold-street.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale vine cu precizări în dosarul Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte” şi „Andy’s Pizza”.

În luna aprilie 2019, de către procurorii PCCOCS au fost inițiate investigațiile în cadrul a două cauze penale, urmărirea penală fiind pornită pe trafic de influență, săvîrșit în proporții deosebit de mari, precum și pe faptul șantajului, caracterizat prin transmiterea controlului asupra unei societăți comerciale și asupra activelor acesteia, acțiuni comise în interesul unui grup criminal organizat.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, de către procurorii și ofițerii PCCOCS au fost administrate probe concludente cu privire la acțiunile infracționale menționate mai sus, comise de către membrii grupului criminal.

Astfel, la data de 25.04.2019, procurorii și ofițerii PCCOCS, cu suportul ofițerilor SIS, au reținut în flagrant 5 persoane, după primirea unei părți din banii estorcați (30 000 euro).

PCCOCS

Concomitent, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloacele financiare estorcate, mijloacele electronice de comunicare, calculatoare, documente și acte care probează circumstanțele cauzelor penale.

Cât privește informațiile apărute în presă privind presiunile asupra rețelei de restaurante „Andy’s Pizza” și „La Plăcinte”, PCCOCS menționează că nu s-au efectuat careva acțiuni de urmărire penală, cum ar fi percheziții, ridicări de documente sau obiecte, care ar periclita activitatea acestor agenți economici.

Totodată, instituția menționează că, investigațiile PCCOCS sunt efectuate conform standardelor procesuale, aferente infracțiunilor de trafic de influență și șantaj.

Andrei Tranga se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.