Liderul PPDA recunoaște că a cerut ajutorul Rusiei în războiul său cu Plahotniuc

privec.eu

Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, recunoaște că a cerut ajutorul organelor de drept din Federația Rusă în disputa sa cu președintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc. Acesta a fost pus în dificultate astăzi, când a fost întrebat, într-o conferință de presă, dacă a fost citat la Moscova în dosarul deschis pe numele lui Plahotniuc, așa cum spunea anterior colegul său de fracțiune, deputatul Octavian Țâcu.

Întrebat dacă a fost citat la Moscova, Năstase a evitat să ofere un răspuns direct, menționând că a făcut demersuri în privința lui Plahotniuc în mai multe state.

„Comitetul de Investigații din Rusia, pe care l-am sesizat despre ilegalitățile din R. Moldova – frauda bancară și spălătoria rusească, m-a informat cu privire la investigațiile pe care le desfășoară”, a spus Năstase, în cadrul conferinței de presă.

Acesta a mai adăugat că va coopera cu rușii pentru a-l pedepsi pe Plahotniuc: „Stau la dispoziția lor pentru a furniza toate informațiile despre această fraudă bancară pusă la cale de Plahotniuc”.

Întrebat repetat dacă a fost citat sau nu de Comitetul de Investigații al Rusiei, Năstase a spus: „Eu am ales calea comunicării prin corespondență publică. Eu nu-s ca Dodon și Plahotniuc”.

Amintim că Năstase a declarat anterior că a solicitat organelor de drept din Rusia informații despre dosarele lui Vlad Plahotniuc. La sfârșitul anului trecut, autoritățile de la Moscova au anunțat că l-au dat în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. Democratul este suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat. Atunci, Plahotniuc a declarat că dosarul penal este o continuare a presiunilor la adresa sa. Pe acest caz ar figura și Veaceslav Platon, care se află în închisoare. Cu două zile înainte de alegerile parlamentare din R. Moldova, rușii i-au mai deschis un dosar lui Plahotniuc, fapt catalogat de democrați ca fiind o ingerință a Moscovei în scrutinul de la Chișinău.

sursa: ziarulnational.md