Premierul Filip: 9 mai este și o zi a speranței, în care ne gândim la un viitor prosper și luminos în cadrul Uniunii Europene

Să nu uităm ceea ce a fost, să nu-i uităm pe cei care și-au dat viața pentru pace în cel de-al doilea Război Mondial și să învățăm să prețuim liniștea. Este mesajul special transmis de premierul Pavel Filip, cu ocazia Zilei Victoriei, cât și a Zilei Europei.

„9 mai este atât Ziua Victoriei, cât și Ziua Europei. Este o zi care ne face să ne gândim atât la trecut, cât și la viitor.  Să nu uităm ceea ce a fost, să nu-i uităm pe cei care și-au dat viața pentru pace în cel de-al doilea Război Mondial și să învățăm să prețuim liniștea. În același timp, 9 mai este și o zi a speranței, o zi în care ne gândim cu speranță la viitorul nostru și al copiilor noștri, un viitor prosper și luminos, în cadrul Uniunii Europene”, a scris Pavel Filip, într-o postare pe Facebook.

Amintim că, din anul 2017, potrivit unei decizii a Parlamentului, în data de 9 mai, moldovenii marchează concomitent atât Ziua Victoriei, cât şi Ziua Europei.