Codreanu: Până în 2020 nu va rămâne niciun troleibuz vechi în Chișinău

foto: today.md

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, s-a întâlnit cu directorul general al companiei „Belkommunmash” din orașul Minsk, Vladimir Koroly, care se află zilele acestea în Republica Moldova.

„Am stabilit prioritățile noastre pentru perioada următoare. În septembrie vom asambla primele troleibuze articulate pentru ruta nr. 22 și continuăm asamblarea troleibuzelor autonome și a celor clasice.

Totuși, cel mai important subiect abordat a fost reînnoirea întregii flote de troleibuze de la RTEC. Avem 80 troleibuze învechite pe care vrem ca în 2020 să le înlocuim cu troleibuze noi, cu aparate de aer condiționat și cu toate comoditățile”, a scris Codreanu pe Facebook.

Amintim că în 2011 de la uzina „Belkommunmash” au fost achiziționate 102 troleibuze de tip AKSM. Pe parcursul ultimilor 8 ani, la Chișinău sunt asamblate troleibuze pe baza utilajelor în completare produse de Belkommunmash.

Începând din anul 2018, troleibuzele asamblate la Chișinău sunt dotate cu sistem de aer condiționat, iar în prezent, 25 de unități dispun de asemenea sistem de condiționare a aerului. Ultimele 15 troleibuze sunt dotate cu 4 camere de supraveghere și prize USB pentru călători.