Jurnalist: De ce Maia Sandu nu reacționează în niciun fel la vizita lui Andrei Năstase la Moscova?

Jurnalistul Gabriel Călin se întreabă, într-o postare pe Facebook, de ce lidera PAS, Maia Sandu, dar și unionistul Val Butnaru, director al postului de televiziune Jurnal TV, nu își expun public părerea despre conținutul scrisorii expediate de liderul PPDA, Andrei Năstase, serviciilor speciale de la Moscova.

”Am citit în presa de la Chișinău despre o posibilă vizită a lui Andiuha Năstase la Moscova. Cică s-ar fi lăudat chiar Prostul Satului în studioul TV al nașului cu niște scrisorele primite din Rusia. Am văzut și eu aceste imagini, inclusiv cum Val Butnaru citește o foaie și zâmbește.

Am două întrebări: 1. de ce Val Butnaru nu spune nimic despre conținutul acestei scrisorele scrise în limba lui Pușkin și ce părere are el, ca unionist declarat și înverșunat, despre invitația primită de Andrușa din partea Mâinii Moscovei? 2. De ce tace Maia Sandu despre această vizită?”, se întreabă Gabriel Călin.

Amintim că Andrei Năstase, finul oligarhului Victor Țopa, fugit la Frankfurt după ce a fost condamnat în Moldova, a cerut ajutorul Rusiei în războiul cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Năstase a recunoscut acest fapt în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Jurnal TV.

“Vreau să anunț că am făcut un demers în Federația Rusă, un demers de deputat prin care am solicitat informații cu privire la dosarele penale intentate la adresa cetățeanului Federației Ruse, cetățeanului Vlad Plahotniuc”, a declarat Năstase, la postul TV controlat de nașul său, Victor Țopa.

Liderul PPDA a adăugat că a primit un document foarte important din Rusia, pe care îl va publica ulterior. Sursele ziarului Timpul din cadrul PAS spun că, de fapt, acest document ar fi o invitație a unei structuri de forță din Rusia, ca Năstase să vină la Moscova pentru a coopera într-un dosar penal.