Jaf la Rezina: au intrat în casa unei bătrâne de 87 de ani

Polițiștii din Rezina au identificat un bărbat și un minor suspectați de comiterea unei infracțiuni de jaf. Aceștia au pătruns în casa unei bătrâne de 87 de ani din orașul Rezina. Incidentul a avut loc pe 30 aprilie 2019, în jurul orei 00.50.

Poliția a fost sesizată de victimă, care a declarat că cei doi vorbeau în limba rusă, au lovit-o cu pumnul în regiunea capului, amenințând-o verbal cu răfuiala fizică. Femeia le-a dat cinci mii de lei, după care hoții au plecat într-o direcție necunoscută.

În aceiași zi, polițiștii din Rezina au identificat două persoane, un bărbat de 30 ani, și un minor de 17 ani, consăteni de-ai femeiii. Suspecții au reușit pe parcursul zilei să cheltuie banii pe diferite bunuri (țigări, băutură, etc.).

Bărbatul a fost reținut și își recunoaște vina, iar minorul este cercetat în stare de libertate. Preliminar, comiterea infracțiunii a fost planificată din timp.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru jaf. Persoana culpabilă de astfel de  infracțiune  se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 7 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei.