Un copil de 13 ani, internat în stare gravă: a fost diagnosticat cu meningită purulentă

Un copil de 13 ani din Capitală a fost transportat în stare gravă, pe 27 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. La internare a fost diagnosticat cu infecție meningococică, meningococemie, meningită meningococică, șoc toxicoinfectios, edem cerebral, acidoză metabolică, nefrită toxică. Diagnosticul a fost confirmat prin biologie moleculară de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, anunță Ministerul Sănătății.

La moment, copilul diagnosticat cu meningită purulentă provocată de meningicoc, se află în stare medie și primește tratament intensiv în secția de reanimare a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

A fost depășit stadiul de șoc de gr. II-III și edem cerebral, datorită intervenției rapide a medicilor”, se spune în comunicatul MSMPS.

Astăzi, băiatul a fost vizitat de primarul interimar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu.

Darii se simte mai bine, fapt pentru care le-am mulțumit medicilor, dar și bunicii care are grijă de el de la vârsta de 2 ani. După cazurile tragice din Romania trebuie să fim vigilenți”, a scris Codreanu pe Facebook.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.

Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de un virus. Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adica septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

Simptonele meningitei sunt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă etc.