Un autocar cu pasageri, răsturnat de o TORNADĂ în România | VIDEO

Un autocar în care se aflau 40 de pasageri a fost luat pe sus de o tornadă în localitatea Drajna, județul Călăraşi, România. Acesta a fost purtat mai bine de 50 de metri în aer, după care a fost aruncat în mijlocul câmpului.

În urma incidentului, 12 persoane au primit asistenţă medicală pe loc, iar patru dintre victime au fost transportate la spital.

Jumătatea de sud a României a fost măturată astăzi de ploi şi vijelii. Tornada care a spulberat Bărăganul a avut o forţă nemaintâlnită. Curenţii de aer s-au deplasat rapid, iar praful ridicat la sute de metri în aer a fost înspăimântător, au scris oamenii pe reţelele sociale.

Zece case au rămas fără acoperişuri, iar în opt dintre ele nu se mai poate locui până la remedierea distrugerilor, a anunţat prefectul judeţului Călăraşi la Digi 24.

Trei localități au rămas fără energie electrică după ce firele de înaltă tensiune s-au rupt din cauza furtunii.

Cercetătorii au explicat fenomenul. Au fost 24 de grade, în zona de sud a ţării, iar aerul rece de la mare înălţime a coborât brusc şi s-a întâlnit cu aerul cald şi uscat. Atunci, temperaturile au scăzut brusc, până la 12 grade şi s-a format această tornadă.

Oamenii s-au îngrozit în momentul în care autovehiculul a fost ridicat în aei medicale la faţa locului, după care au fost transportate la spital.