Trei șoferi, documentați pentru uz de fals în acte: unul a primit permisul cadou de la rude

border.gov.md

Poliția de Frontieră a depistat doi șoferi, care conduceau mijloacele de transport în baza permisului de conducere falsificat, iar în zona de frontieră s-a depistat un autoturism radiat din circulație de trei ani. Cazurile au fost consemnate în PTF comun Palanca, PTF Grimăncăuți și în zona SPF Briceni.

Astăzi, în jurul orei 06:30, la ieșirea din țară prin punctul de trecere comun Palanca s-a prezentat un cetățean al RM, la volanul unui Mitsubishi Space Star, înregistrat în regiunea transnistreană. În timpul verificării, s-a constatat că permisul de conducere, eliberat de autoritățile ruse pentru categoriile A și B, prezintă indici de falsificare. Șoferul a declarat că, în Federația Rusă, a apelat la niște cunoscuți pentru a-i perfecta documentul, contra sumei de 200 de euro. Polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al RM, iar persoana a revenit în țară în calitate de pasager.

Un permis de conducere românesc, care prezenta semne de falsificare, a fost depistat de polițiștii de frontieră din Grimăncăuți, în după amiaza zilei de ieri, 28 aprilie a.c. Pe lângă faptul că șoferul unui Mercedes Vito a prezentat un permis de conducere fals, documentul era eliberat pe numele unei persoane străine. La audieri, moldoveanul de 30 de ani a spus că permisul l-a obținut în dar din partea unui membru al familiei. Permisul a fost transmis spre expertiză.

Totodată, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, patrula de serviciu a depistat un locuitor din Grimăncăuți, r-nul Briceni, care conducea un mijloc de transport radiat din circulație din 2016 și cu revizia tehnică falsificată. La verificarea documentelor, polițiștii de frontieră au identificat un șir de iregularități: numărul de înmatriculare este atribuit altui mijloc de transport de model Nissan Primera, iar VW Passat este radiat de la evidența statului de origine din anul 2016. Totodată, stikerul privind trecerea reviziei tehnice este falsificat, iar termenul de aflare a mașinii pe teritoriul vamal al Republicii Moldova fiind depășit cu 2,5 ani. Din declarațiile persoanei s-a aflat că automobilul a fost procurat acum un an în mun. Bălți, actele fiind perfectate de proprietar, fapt ce își justfică necunoașterea despre cele depistate. Mijlocul de transport a fost sigilat și plasat pe teritoriul SPF Briceni. Urmează să fie stabilită existența unei infracțiuni sau contravenții.

border.gov.md
border.gov.md