Poliția bate alarma! Nu-i lăsați să urce la volan, dacă au băut la masa de sărbătoare. Provoacă accidente

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, vine cu un apel către conducătorii auto să nu urce în stare de ebrietate la volan. În ultimele 24 de ore, pe traseele din țară s-au înregistrat 7 accidente rutiere. Totodată, Poliția anunță că intensifică măsurile de patrulare.

„Dragi cetățeni, vin cu un apel către voi toți, aveți grijă de cei care după un pahar de băutură la masa de sărbătoare urcă la volan în stare de ebrietate. Mame, tați, frați, surori, rude, prieteni: nu le permiteți să pornească la drum după un pahar, vă faceți și voi, involuntar, părtași ai unei tragedii…

Colegii mei de la INP au înregistrat deja zeci de accidente rutiere pe drumurile din țară în ultimele 48 de ore, avem și 2 decese…păcat…”, a scris Pînzari pe Facebook.

Potrivit INP, în ultimele 24 de ore au avut loc 7 accidente rutiere, soldate cu 11 persoane traumate grav și o persoană decedată.

De asemenea, angajatii INP au depistat și documentat 24 conducători auto în stare de ebrietate, dintre ei:
– 1 în stare de ebrietate avansată, care a refuzat să treacă testul alcoolscopic;
– 14 în stare de ebrietate avansată care vor fi sancționați penal;
– 9 în stare de ebrietate medie care vor fi sancționați contravențional.

Unul dintre accidente a avut loc astăzi, la intersecția străzilor Dimo și Russo din Capitală. Un microbuz s-a răsturnat, după ce s-a tamponat cu un alt automobil. Șoferul s-a ales cu traumatisme, fiind transportat la spital.

Un alt accident a avut loc noaptea trecută, în apropiere de satul Terebna, raionul Edineț. Șoferul unui Opel Vectra s-a tamponat într-un copac. Acesta s-a ales cu traumatisme, iar pasagera sa a murit.