Hristos a Înviat! Creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele! Mesajul șefului statului

today.md

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Învierea Domnului, care, spune Scriptura, este adresată tuturor oamenilor. Sfânta Lumină a ajuns în țara noastră pentru al 17-lea la rând, fiind adusă de la Ierusalim de către delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova, în frunte cu Î.P.S. Mitropolitul Vladimir.

mitropolia.md

Cu ocazia acestei sărbători, șeful statului Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitare cețățenilor RM:

„Îi felicit cordial pe cetățenii Republicii Moldova care cinstesc valorile creștine cu ocazia măreței sărbători a Învierii Domnului. În aceste zile purtătoare de bucurie și împăcare, convingerile spirituale și sentimentele creștinești, pe care fiecare dintre noi le încearcă, ne unesc și ne contopesc cu întreaga lume ortodoxă.

În familia mea, Paștele este una dintre cele mai mari sărbători religioase ale anului. Pentru noi, Învierea Domnului înseamnă triumful vieții, renaşterea și milostenia, ne întărește speranța, credința, precum și dorința de a-i ajuta pe cei necăjiți.

Iubiți-i, protejați-i și dăruiți-le bucurie celor dragi și apropiați. Faceți fapte bune ca prin ele să păstrați cu stoicism credința noastră ortodoxă.

Pace, liniște, prosperitate și conciliere civică întregii Moldove.

Urez tuturor Sărbători Fericite!”

Hristos a Înviat!