Atac armat la o sinagogă din California: o persoană a murit şi alte trei au fost rănite

O persoană a murit şi alte trei au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul într-o sinagogă din localitatea Poway, aflată la nord de San Diego, potrivit New York Times. Incidentul s-a petrecut în timpul unei ceremonii religioase care avea loc în sinagogă, cu ocazia sfârşitului Paştelui evreiesc.

Suspectul, în vârstă de 19 ani, a fost reţinut de către autorităţi. Bărbatul a anunţat autorităţile despre comiterea atacului prin telefon.

Numele autorului este John Earnest, un tânăr în vârstă de 19 ani, potrivit şerifului Bill Gore, citat de site-ul postului de televiziune CNN.

Earnest nu a mai avut probleme cu legea până în prezent. Gore a declarat că atacatorul scrisese un „manifest”, iar documentul este analizat de către anchetatori în acest moment. El a mai spus că se anchetează şi ipoteza conform căreia Earnest ar fi avut legătură cu un incendiu provocat luna trecută la o moschee din localitatea Escondido.

Într-o scrisoare deschisă, Earnest a vorbit despre planificarea atacului şi a făcut diverse referiri la alte asemenea incidente, precum atacul asupra sinagogii din Pittsburgh, din octombrie, precum şi atacul armat de la Christchurch, Noua Zeelandă. De asemenea, el şi-a exprimat dispreţul faţă de evrei şi şi-a asumat răspunderea pentru un incendiu care a avut loc la o moschee din Escondido în luna martie. Documentul este redactat într-un stil similar cu cel al manifestului scris de Brenton Tarrant, autorul atacurilor asupra a două moschei în Christchurch.

Primarul din Poway, Steve Vaus, a declarat că bilanţul atacului ar fi putut fi mai mare, însă credincioşii din comunitatea respectivă au fost instruiţi luna trecută de către poliţişti în legătură cu modul în care trebuie să reacţioneze în cazul unor evenimente de acest tip.