Unul din autorii atacurilor teroriste din Sri Lanka a fost investigat în Australia în 2014

Unul dintre autorii atacurior teroriste desfăşurate în Sri Lanka, în urma cărora au murit cel puţin 359 de persoane, a fost anchetat de autorităţile din Australia pentru relaţia sa cu un membru al organizaţiei Stat Islamic, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Abdul Lathief Jameel Mohamed a fost vizat de o investigaţie în 2014, informează presa australiană.

Acesta a fost anchetat de departamentul pentru antiterorism după ce părăsit ţara, având legătură cu Nei Prakash, un recrutor important din cadrul organizaţiei Stat Islamic.

Abdul Lathief Jameel Mohamed a devenit religios şi retras în timp ce studia în cadrul universităţii Swinburne din Melbourne.

Autorităţile suspectează că acesta este unul dintre cei nouă lideri ai teroriştilor sinucigaşi care au desfăşurat atacuri în Sri Lanka.

Cel puţin 359 persoane au murit în urma atacurilor teroriste care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Reţeaua extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici şi hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.