„Dacă nu vrei mam-ta să moară, închideți gura” | Coșmarul prin care a trecut o moldoveancă, traficată în Austria, apoi adusă acasă și lăsată noaptea în câmp | VIDEO

Patru persoane din Republica Moldova și un cetățean al României, membrii unei grupări infracționale, cu vârste cuprinse între 21-43 de ani, sunt suspectați de trafic de ființe umane.

Recent, cetățeanul României și-a ispășit pedeapsa, fiind condamnat în una din țările Uniunii Europene la 7 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni.

Bărbații au fost reținuți în urma unor informații operative, potrivit cărora, în luna martie 2019, suspecții au traficat o tânără de 19 ani, domiciliată în mun. Chișinău, sub pretextul angajării acesteia la muncă într-un salon de frumusețe din România, în calitate de manichiuristă.

Ulterior, suspecții au transportat tânăra în orașul Viena, Austria, unde a fost deposedată de pașaport și impusă să presteze servicii sexuale mai multor bărbați. Zilnic, tânăra întreținea relații intime cu circa 3-4 bărbați, iar pentru serviciile prestate primea între 100-150 euro, bani pe care victima era obligată să-i transmită traficanților.

La 17 aprilie 2019, din cauza unor probleme cu organele de drept, suspecții împreună cu victima au părăsit teritoriul Austriei, revenind în Republica Moldova.

În complicitate cu alte persoane în curs de identificare, indivizii au dus victima în extravilanul satului Floreni, raionul Anenii Noi. Unul dintre complicii suspecților, având cagulă pe cap, a scos victima din automobil și a amenințat-o cu o armă. Acesta i-a spus să nu spună despre cele întâmplate în Austria, în caz contrar va avea de suferit ea și familia sa, după care au lăsat-o în câmp.

„Dacă nu vrei mam-ta să moară, închideți gura… Și m-au lăsat noaptea în câmp, eram îmbracată subțire”,spune victima.

În seara zilei de 19 aprilie curent, în timp ce suspecții se deplasau cu diferite unități de transport pe străzile din mun. Chișinău, au fost stopați și reținuți, la moment fiind plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

În cadrul perchezițiilor corporale și în automobilele suspecților, au fost depistate: o armă de model „WALTHER”, o cagulă, mănuși care au fost utilizate în acțiunile infracționale. De asemenea, au fost depistate și ridicate carduri bancare, acte și două telefoane mobile dintre care unul aparținând chiar victimei, buletinul de identitate și pașaportul acesteia.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, învinuiții riscă închisoare de până la 15 ani.

În continuare, se întreprind măsurile necesare pentru stabilirea rolului fiecărui membru al grupului infracțional, precum și în scopul identificării și altor eventuale victime traficate de către suspecți.

În același timp, victimei i se acordă asistența juridică și psihologică necesară.