Mesajul PPE pentru Sandu și Năstase, despre alianța cu PSRM: o astfel de cârdășie aduce risc de stagnare a relațiilor cu UE

Aliaţii politici de la Bruxelles ai binomului PAS-PPDA îi atenţionează pe Maia Sandu şi Andrei Năstase asupra inoportunităţii crearăii unei alianţe cu PSRM, în Parlament. 

În opinia europarlamentarului Siegfrid Mureşan, reprezentant al PPE, o astfel de cârdăşie aduce un risc de stagnare în relaţiile Moldovei cu UE. 

“O guvernare între blocul ACUM și PSRM ar însemna poate un risc de stagnare la nivelul Republicii Moldova, fiindcă este clar că socialiști nu vor apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană”, a declarat Siegfried Mureşan, într-un interviu acordat portalului cotidianul.md.

Mureşan a mai spus că partidele parlamentare trebuie să învestească urgent un guvern credibil şi plenipotenţiar. “Lipsa unui guvern este întotdeauna un semnal rău pentru parteneri și investitori.

Nu există o soluție simplă. Soluția simplă ar fi însemnat un guvern clar, pur european. Din păcate, rezultatul alegerilor, și ca urmare a modificărilor legislației electorale, este un pic mai complicat. Să vedem ce vor discuta partidele. Să vedem dacă vor propune o soluție”, a conchis europarlamentarul.