Cenușă, întrebare pentru Sandu și Năstase, care l-au felicitat pe Zelensky: unii oligarhi sunt mai buni decât alții?”

Politologul Dionis Cenușă își exprimă nedumerirea în legătură cu o nouă demonstrație de inconsecvență a blocului ACUM. Asta după ce liderii PAS și PPDA au felicitat poporul ucrainean “pentru votul dat împotriva corupției și oligarhiei” la alegerile de ieri, câștigate de comedianți Volodimir Zelensky.

 “Cum așa?! Toată lumea știe că ca Ihor Kolomoyskiy, oligarh certat cu Poroshenko, este bine conectat cu Zelensky, pe care cel din urmă îl considera partener de afaceri. Blocul ACUM alege să ignore acest aspect în felicitarea sa către Zelensky. Așadar, unii oligarhi sunt mai buni decât alții?” se întreabă retoric politologul. 

Amintim că presa ucraineană a scris cu lux de amănunte despre legăturile dintre Zelensky și Kolomoyskiy, un oligarh ajuns în atenția FBI pentru fraude financiare și spălare de bani. În același timp, liderii blocului ACUM au mers în campania electorală cu lozinci de luptă cu oligarhi, asta chiar dacă PPDA, una din componentele blocului, este finanțat de către oligarhul condamnat Victor Țopa.