Munteanu: PDM se pregăteşte puternic de alegerile anticipate, iar discuțiile ACUM-PSRM știrbesc din imaginea Blocului

privesc.eu

Partidul Democrat din Moldova (PDM) se pregătește puternic de alegerile anticipate, în timp ce Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a fost trimis într-o misiune de discreditare a blocului ACUM, susține fostul vicepreședinte al Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu.

PSRM este dependent de Moscova, dar este dependent și de PD, astfel este absolut imposibil orice scenariu de coabitare a PSRM-lui și a Blocului ACUM pe chestiuni de interes major pentru societatea noastră, inclusiv pregătirea alegerilor anticipate, prin limitarea influenței PD asupra aparatului de stat”, susține Munteanu.

În opinia acestuia, continuarea discuțiilor dintre PSRM și Blocul ACUM aduc mari prejudicii de imagine blocului ACUM, iar în eventualitatea alegerilor parlamentare anticipate, aceste „dulcegării și cochetări” dintre PSRM și ACUM vor fi valorificate puternic de către PD.

„Știu că există suficiente forțe politice și oameni politici în Republica Moldova, care așteaptă ca Blocul ACUM, sau mai exact fiecare dintre partidele componente, să insiste în relaționarea nefirească cu PSRM, ca mai apoi să poată valorifica politic și electoral acest „derapaj” ideologic al celor de la PAS și PPDA. Sper foarte mult să se înțeleagă în timp util axioma conform căreia „nu te poți așeza la masa de discuții (și acțiune) cu PSRM fără ca acolo să apară și „mâna malefică a Moscovei””, mai spune Valeriu Munteanu.

sursa: cotidianul.md