Elena Grițco uită de Partidul Nostru și se pregătește să emigreze în Statele Unite

pnru.md

Vicepreședintele Partidului Nostru Elena Grițco se pregătește să își ia rămas bun de la partidul condus de Renato Usatîi, ajuns la gunoiștea politică după alegerile parlamentare din 24 februarie. Grițco, care este și ales local la Bălți speră să ajungă în SUA, în statul însorit Florida, de unde nu mai intenționează să revină, informează actual.md.

Surse bine informate afirmă că Grițco, care împreună cu patronul său politic nu obosea în campanii electorale să laude Rusia, se pregătește de interviul de la Ambasada SUA, pentru viză turistică. Potrivit scenariului, Elena Grițco și concubinul ei, Eduard, au anunțat autoritățile americane că merg în vizită la o rudă, pe nume Nicolae. În realitate, Grițco are de gând să ceară azil politic, pe motiv că ar fi persecutată în Republica Moldova.

Ca să corespundă unei cerințe pentru viză, consilierul lui Usatîi și concubinul ei împrumută bani de unde pot, ca să prezinte la ambasadă dovada deținerii sumelor necesare în cont. Iar pentru a face față interviului, Grițco primește sfaturi de la un alt adjunct al lui Usatîi, Ilian Cașu. Acesta o învață ce și cum să spună, ca funcționarilor americani să nu le apară bănuiala că ea nu are de gând să revină în Moldova. Tot Cașu este cel care se ocupă de completarea formularelor.

Vizita ”turistică” a Elenei Grițco în SUA este planificată pentru luna mai.

Elena Grițco este cunoscută la Bălți pentru ieșirile sale scandaloase, inclusiv în stare de ebrietate. Ea a fost filmată în timp ce primea în audiență cetățeni, în calitate de consilier, fiind beată.

La fel, presa a scris despre ea că ar fi fost implicată în achiziții la prețuri exagerate a cadourilor pentru sărbători de iarnă, prin firme apropiate unor alți reprezentanți ai Partidului Năstru.