Un șofer l-a mușcat de deget pe un inspector de patrulare. Poliția vine cu precizări | VIDEO

Un polițist de patrulare a fost mușcat de deget de un șofer. Incidentul a avut pe
16 martie curent, în aproprierea satului Bozieni, raionul Hâncești.

Din imagini se vede cum doi polițiști încearcă să-l îndepărteze pe bărbat, care și-a înfipt dinții în degetul inspectorului de patrulare.

În legătură cu acest incident Poliția vine cu precizări. Potrivit INP, inspectorii de patrulare au oprit un automobil de model “Vaz”,  la volanul căruia se afla un bărbat în stare de ebrietate. La solicitarea polițiștilor de a prezenta actele, conducătorul auto a refuzat. De asemenea, bărbatul nu s-a supus cerințelor legale ale poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

În replică, conducătorul auto a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei. Iar în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni.

Șoferul  a fost condus la Inspectoratul de poliţie Hâncești pentru a fi supus testului alcoolscopic, acesta refuzând în mod repetat.  În urma documentării, bărbatul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Dubovca, raionul Hîncești, în vârstă de 25 de ani.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală în baza art. 349, al. 1 CP al RM ( ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinşte datoria obştească).  

Bărbatul riscă amendă de până la  67 500  lei,  muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Limbaj necenzurat!