Grupare anihilată: trimiteau moldoveni la muncă în Germania ilegal | VIDEO

Trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 28-45 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, sunt documentați pentru organizarea migraţiei ilegale a moldovenilor  în Germania.

În martie, suspecții au organizat confecționarea buletinelor de identitate românești false pentru un cuplu din sudul țării. De asemenea, s-a stabilit că în schema infracțională a fost implicată și o agenție privată cu genul de activitate de angajare în câmpul muncii, care avea rolul de a recruta și transporta persoanele în Germania, fondatorul și administratorul agenției fiind unul dintre suspecți.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile și în automobilele figuranților, unde au fost stabilite și ridicate acte cu semne de falsificare utilizate în organizarea migrației ilegale, telefoane mobile și alte lucruri ce dovedesc implicarea suspecților în comiterea infracţiunii.

Pentru serviciile acordate, membrii grupării primeau de la o persoană câte 200 euro, respectiv 400 euro de la un cuplu.

La începutul lunii aprilie curent, suspecții au fost reținuți.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 362/1, alin. (3) Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de ”Organizarea migraţiei ilegale” se pedepsesc cu amendă în mărime de la 57 500 la 67 500 de lei sau cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz, dar și identificarea altor persoane recrutate de către suspecți.