Reacția PDM: Cerem partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ și să înceteze împărțirea de funcții

Fostul bloc electoral ACUM își concentrează mesajele și acțiunile doar pe disperarea de a obține funcții și de a prelua controlul asupra mai multor instituții ale statului, ignorând total agenda de priorități a cetățenilor și nevoile lor imediate. Este comentariul purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, la “dialogul surzilor cu muţii”, purtat de socialişti cu exponenţii PAS şi PPDA.

La fel ca majoritatea moldovenilor, PDM asistă în aceste zile la acțiunile și mesajele confuze ale unor partide privind viitorul Republicii Moldova. Constatăm că cetățenii văd că interesul lor față de funcții e atât de mare că sunt gata să-și încalce și propriile jurăminte, semnate cu doar câteva zile înainte de alegeri, că nu vor face niciun fel de coaliție, inclusiv informală, cu socialiștii”, se conţine în comentariul citat.

Potrivit PDM, între prioritățile descrise de moldoveni figurează creșterea salariilor, pensiilor, siguranța locurilor de muncă, drumuri mai bune, sprijin din partea statului pentru ca tinerii să-și poată procura locuințe.

„Cerem partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ, sa înțeleagă ca s-a încheiat campania electorala și să se conecteze la agenda reală a cetățenilor, să înceteze să-i mai sfideze cu false dialoguri politice și lupte disperate pentru obținerea și împărțirea de funcții. PDM consideră că partidele parlamentare au obligația de a se ocupa cu maximă prioritate și implicare de rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă cetățenii. Pentru acest lucru este nevoie de un dialog real și constructiv, este nevoie de maturitate politică, pentru acest lucru trebuie făcute grupuri de lucru, nu pentru împărțirea de funcții”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PDM.

sursa: evenimentul.md