Doru Petruți: Democrații sunt cei mai realiști, pentru că au o abordare foarte tehnică, profesionistă a lucrurilor

Ratingul în creștere al Partidului Democrat din Moldova se datorează atitudinii realiste și profesioniste de care dau dovadă exponenții formațiunii. Este opinia directorului IMAS Chișinău, Doru Petruți, exprimată într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă. În interviul citat, Doru Petruți a comentat rezultatele ultimului sondaj IMAS.

„Eu cred că sunt cei mai realiști, pentru că au o abordare foarte tehnică, profesională a lucrurilor, știm foarte bine cum sunt organizați ei în teritoriu, și-au dat seama la timp că votul pe dreapta e relativ scump, și-au dat seama că sunt singurii care pot lupta cu electoratul socialiștilor și pot opri evoluția lor, care, să nu uităm, și PSRM-ul de la 20 la sută a ajuns la 30 la sută. Asta e tot o evoluție dintr-o anumită perspectivă. Și au o abordare, încă o dată: au virat lucrurile – ați văzut – foarte mult în 2017 și, mai ales, 2018 spre agenda cetățeanului”, a declarat Doru Petruți.

Directorul IMAS a explicat și cauzele creșterii în sondaje a Partidului Democrat din Moldova.

”Nu cred că sunt secrete foarte mari, sigur e vorba și de resurse, dar până la urmă e vorba de deciziile pe care le iau și evoluția lor de la 2,74 puncte în alegerile din 2009, i-am văzut la 12, la 15,7, iar acum la 24. Și de asemenea, evoluția asta, dacă ne uităm, a fost confirmată și pe alegerile locale, când de fiecare dată au luat mai mult decât la alegerile parlamentare. Astea sunt trendurile și astea-s rezultatele seci de la alegeri”, a mai spus Petruți.

Amintim că, potrivit ultimului sondaj IMAS, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, două partide politice și un bloc electoral ar intra în Parlament. Este vorba despre PSRM, blocul PAS – PPDA şi PDM. Sondajul arată că PSRM, PAS-PPDA ar obține mai puține voturi decât pe 24 februarie, în timp ce democrații își păstrează intenția de vot.

foto: europalibera.org