Democraţii ar continua să administreze ţara şi în 2020, susține un analist. În ce condiții

Există un scenariu care ar permite democraţilor să guverneze singuri minimum şi în 2019, şi în 2020. De această părere este analistul politic, Igor Volniţchi.

În cadrul emisiunii „Reflector analitic” de la Accent TV, el a spus că acest lucru va fi posibil dacă nu se va ajunge nici la un compromis privind crearea noii majorităţi parlamentare, nu se va învesti un nou Guvern, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar acestea nu vor schimba cu mult tabloul politic general şi din nou negocierile privind crearea unei majorităţi şi învestirea Guvernului vor eşua.

Analistul atrage atenţie că, dacă şi după alegerile anticipate se va ajunge într-un blocaj politic, Parlamentul nu va putea fi dizolvat, deoarece alegeri anticipate pot avea loc o singură dată pe an. În opinia sa, aceasta înseamnă că ele vor trebui organizate în 2020. Iar dacă se ia în calcul campania electorală, dar şi perioada de incertitudine ce va fi după, se ajunge la concluzia că democraţii vor continua să administreze ţara şi cea mai mare parte a anului 2020.

sursa: tribuna.md