Când Maia Sandu și Andrei Năstase își vor depune mandatele? Au încălcat angajamentul asumat în fața alegătorilor

Deputații PAS și PPDA au intrat în discuții cu PSRM, despre o cooperare în noul Parlament, iar o coaliție chiar și informală între cele trei fracțiuni ar însemna încălcarea angajamentului semnat de candidații blocului electoral ACUM de a nu colabora cu socialiștii. 

În angajamentul respectiv, viitorii aleși ai PAS și PPDA jurau că vor depune mandatele de deputat dacă vor intra în coaliții formale sau informale cu Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor.

„Mă angajaez în fața poporului Republicii Moldova să nu particip la crearea unei coaliții formale sau informale cu Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor, Partidul Nostru și alte formațiuni prooligarhice și antieuropene în caz dacă acestea intră în Parlament”, se conținea în angajamentul semnat în data de 21 februarie.

Amintim că Partidul Socialiștilor a invitat reprezentanții PAS și PPDA pentru a discuta despre o eventuală coaliție. La rândul lor, Maia Sandu și Andrei Năstase le-au cerut deputaților PSRM să susțină agenda politică a PAS și PPDA. În acest mod, ei au încălcat angajamentul semnat înainte de alegeri și ar urma să-și depună mandatele de deputat.

Sursa: timpul.md