Strada Calea Ieșilor a ieșit din beznă! A fost inaugurat iluminatul public // FOTO/VIDEO

Strada Calea Ieșilor din sectorul Buiucani este mai luminoasă. Inaugurarea
a avut loc în seara zilei de marți.

Lucrările au vizat înlocuirea a 156 corpuri de iluminat pe bază de LED, schimbarea cablului de alimentare și a consolelor, pe o lungime de 3 km de drum. Lucrările au fost desfășurate pe parcursul lunilor martie – aprilie, iar costul proiectului este de 2 milioane lei.

La eveniment a participat Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, precum și responsabili din cadrul Direcției generale transport public și căi de comunicație, Î.M. REI „Lumteh”, RTE Chișinău și Regia locativ-comunală și amenajare.

„Proiectul a fost executat calitativ și în termeni restrânși, iar pentru aceasta le mulțumesc colegilor și antreprenorului. Este un exemplu de implicare și valorificare eficientă a banilor publici”, a spus primarul general interimar.

Iluminatul public stradal a fost modernizat pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Alba – Iulia, str. Ciuflea, Viaduct, str. Kiev, șos. Muncești, bd. Moscova, drumul de acces Budești – 2 și Calea Moșilor. În cadrul proiectului au fost reabilitați 27 km de rețea, cu montarea a 500 de piloni noi și instalarea a peste 1500 de becuri LED. Costul total al proiectului de reabilitare a iluminatului pe cele zece străzi principale din oraș este 14,3 mil. lei, surse financiare prevăzute în bugetul municipal.

În anul 2018 au fost efectuate investiții la capitolul iluminat public, în valoare de 11 milioane de lei, pe următoarele locații: Aleea Nicolae Costin, Parcul „La Izvor”, Parcul „Râșcani”, Parcul „Valea Trandafirilor”,  str. Mihai Viteazul și str. Ion Creangă.

De asemenea, pe parcursul anului 2019 sunt planificate lucrări de extindere a rețelei de iluminat public și în curțile de blocuri din sectoarele Botanica, Râșcani și Ciocana, în acest scop fiind prevăzuți 3,3 mil. lei.